2012/02/01

Rise and shine!

Ooh, takana on makoisat yöunet. I slept like a baby!


Viimepäivinä on ilahduttanut aurinko ja hanki, joka kiiltelee kuin miljoonat timantit. Kuvia on kuitenkin turha odottaa, kun lenkitkin teen melkein juosten, jotten jäätyis. Itseasiassa ne muutamat juoksuaskeleetkin on tuntunut mukavilta :) Ehkä hieman hihittelen hiljaa mielessäni aina kuin juoksen, että tässä mää nyt juoksen tai "juoksen" nää parisen metriä ja noi tossa vieressä kattelee, kun ne tota bussia odottelee. Hihitysreaktion aiheuttaa yksinkertaisesti onnentunne siitä, kuinka en todellakaan välitä, vaikka joku tuijottaisi. Oh, mikä vapaus! Helsinki, rakastan sinua! Jos tietäisitte, miltä näytän juostessani, ymmärtäisitte koomisuuden. Me ollaan kuitenkin Nestorin kanssa aika hölmön näköinen parivaljakko.



Kun olin pieni, ihaninta herkkua oli, kun äiti pilkkoi appelsipaloja viilin sekaan.


Mutta voi, äiti, kerron sinulle, että kermaisen täyteläinen turkkilainen jogurtti yhdessä pirskahtelevan raikkaan appelsiini kanssa, se se vasta herkkua on!



Viikon raikkain keskustelu blogimaailmassa sen sijaan lienee keskustelu vaatteiden eettisyydestä Pupulandiassa. Kiitokset Hosulille aloitteesta! Painavaa asiaa vaatteista, shoppailusta ja muotiblogeista löytyy myös täältä. Olen niin innoissani, etten meinaa pöksyissäni pysyä! Tätä lisää! Kommenttiboxiin saa vinkata kaikista fiksusti muotia ja vaatteita käsittelevistä blogeista. Itse kun en oikeastaan muotiblogeja seuraa. Ja en tiedä, kuinka monessa blogissa tätäkin on jo käsitelty, joten niitäkin saa linkata!

Silkkihansikkain vastasin Pupulandiassa käytävään keskusteluun. Hirmuistahan se olisi, jos he, keitä tämä asia oikeasti koskee, kokisivat jotain syyllisyyttä asiasta ja jatkaisivat shoppailuaan silmät kiinni. Keneltäkään ei voi vaatia totaalimuutosta, mutta vaatteiden laatu ja eettisyys on asia, josta on keskusteltava (varsinkin muotiblogeissa), eikä jakautua leireihin 'hamppuvaatteisiin pukeutuvat ituhipit' versus 'ostobloggaajat' (kiitokset 'ostobloggaajat'-termistä muuten Pupulandian Jennille.) Omien kulutustottumusten uudelleen miettiminen voi olla hyvinkin virkistävää ja avartavaa. Tyyli on eri asia kuin uudet vaatteet.

Kuten Pupulandian kommentissanikin sanoin (joka oli about ainut fiksu asia, mitä sanoin :D), tyylikäs ja toimiva vaatekaappi ei tarvitse täydennystä joka viikko. Ei oikeasti edes joka kuukausi. Eikä joka toinenkaan kuukausi. Itse pyrin ostamaan uusia vaatteita vain harkitusti ja tarpeeseen. Koen, että tyylini on tällä hetkellä vähän hakusessa, joten paras paikka shoppailla on tällä hetkellä kirpputorit ym., enkä toistaiseksi rajoita kirpputoriostosten määrää. Löytyneet helmet jäävät kaappiin ja hutiostokset voi huoletta myydä halvalla pois - jonkun kirpparivaatehan se jo oli, eikä siten tue uuden materiaalin tuottamista. (Vrt. kaupasta ostetut hutiostokset.) Kirpputoriostoksissanikin pyrin silti tekemään laadukkaita ostoksia ja syynään tarkkaan merkit, materiaalit ja valmistusmaat.

Mutta se tällä erää asiasta. Vaatteistani olen ennenkin avautunnut mm. täällä ja täällä. Toivoisin niin kovasti, että keskustelu asian tiimoilta pysyisi yllä kauemmin kuin nämä kaksi päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti