2012/04/08

Olipahan pääsiäinen

Fiksuinta, mitä tällä hetkellä voisin tehdä, olisi varmasti nukkuminen. Sehän nyt on tunnetusti kuin laittaisi rahaa pankkiin ja voi, sitä tässä kyllä nyt tarvittaisiin. Ei meinaan ole mitään edullisinta puuhaa tuo bissen juominen Oslossa päin.

Mutta niin, pikapäivityksenä kerrottakoot, että kävin Oslossa palelemassa ja puhumassa sujuvaa norjaa (ehe ehe). Palattuani kotiin väänsin aivan törkeen hyvää kasvissettiä ja tänään puolestaan vedin vatsani täyteen lihamureketta. Hetken jo vaikutti siltä, että tämä tullaan muistamaan pääsiäisenä, jonka vietin lentokentillä, sporttibaareissa ja bilisluolissa, mutta yllättäen tämä olikin pääsiäinen, jolloin koko perhe oli koossa mummia ja muksuja myöten ja minä sain kuin sainkin lopulta kymppimämmiä ja vaniljakastiketta. Pääsiäinen pelastettu, halleluja!

Koska kuva mämmistä ei välttämättä ole kovinkaan inspiroiva, tarjoan loppuun mielummin reseptin siihen lauantaiseen kasvissettiin. Idea uunissa paahdettuihin kasviksiin yhdessä quinoan kanssa tuli alunperin Eevalta. Mukaan pääsi myös aurinkokuivattuja tomaatteja ja pinjansiemeniä, joista tuli ihan taivaallisia. Kaksi viimeiseksi mainittua ainesosaa kannattaa kuitenkin lisätä uuniin vasta ehkä puolessa välissä, etteivät vaan pääse kärähtämään. Lisäksi voisin melkein pakottaa kaikki kokeilemaan uunissa paahdettua parsakaalia. Se on ihan mahtavaa! Muuten annan luvan käyttää ihan mitä tahansa kasviksia, mitä halajatkin. Mutta parsakaali, mm mm mmm, se on hyvää. Ja joo, jos yrität tihrustaa parsakaalia allaolevasta kuvasta, et sitä näe, koska jäin lauantaina ilman :(



Uunissa paahdettuja kasviksia ja quinoaa

keitettyä quinoaa
tuoretta pinaattia ja/tai salaattia

1 pienen parsakaalin kukinnot
1 pieni kesäkurpitsa
1 punainen paprika
punasipulikin vois olla ihan huippua tähän

4 aurinkokuivattua tomaattia
kourallinen pinjansiemeniä
ehkäpä oliiveja tai vaikkapa kapriksia

kastike
reilusti oliiviöljyä
valkosipulinkynsi
suolaa
pippuria
lempparimausteitasi
tuoreita tai kuivattuja yrttejä
ehkä vähän sitruunamehua
vähäsen omena- tai valkoviinietikkaa
hitusen hunajaa


Pese ja pilko haluamasi kasvikset kulhoon. Lisää oliiviöljy, purista/pilko valkosipulinkynsi/-kynnet ja lisää loput kastikkeen ainekset, sekoita hyvin ja levitä kaikki laakeasti uunipellille. Paahda 200 asteessa n. 20min. Noin puolessa välissä lisää joukkoon myös aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja pinjansiemenet. Kasvisten paahtuessa uunissa keitä quinoa ja pese pinaatit/salaatti. Kokoa setit lautasille ja voilá!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti