2012/01/06

Kato, greippei!

Noin kuukausi takaperin kerroin nähneeni unta, jonka mukaan onni löytyisi greipeistä. Tovi siinä vierähti, mutta katsokaas tätä, nyt on greippejä lautasella!


Tein melkoisen överisalaatin, kun kaipasin yhtäaikaa porkkanan tuomaa ruokaisuutta ja pinaatin vihreyttä. Maukasta tämäkin oli, mutta joskus yksinkertainen on kaunista, joten yritän kehitellä myöhemmin jonkun yksinkertaisemman greippisalaatin ohjeen, jonka toivonmukaan saisin tännekin.

Oivoi. Olen niin innoissani nyt kaikista uusista resepteistä, raikkaista ja kauniin näköisistä ruuista, että olen ihan valmis ottamaan äkkilähdön suoraan sinne, missä appelsiinipuut kasvavat (vaikka juuri taisin sanoa, ettei tarvita mitään reissuja vähään aikaan..). Tämä pimeys alkaa vaan jo pikkuhiljaa riittämään. Tahdon valoa! Jospa hiljennän päästäni ajatukset siitä, kuinka fiksua on syödä salaattia ym. näin talvikaudella, ehkä innostun syömään kasviksia ahkerammin hyvällä omallatunnolla ja saan siitä uudenlaista energiaa. Jo pelkkä uusien reseptien ja raaka-aineiden tutkiminen ja kokeileminen ihan täpinöissä on asia, joka auttaa jaksamaan (kunhan sille vain on aikaa).

Ja minä aion ottaa aikani. Aion olla avoin ja ennakkoluulottomasti kokeilla uusia asioita. Tahtoisin liha- ja kermaruokien olevan vain juhla-aterioita ja käytän hävyttömästi raakaruokien maustamiseen vaikka säilykehedelmiä, jos sattuu huvittamaan. Yhdistän kaikesta parhaimmat jutut ja nautin häpeilemättömästi jokaisesta suupalasta ja valmistan ruokani rakkaudella.

Edellä oleva kuulostaa jälleen uuden vuoden jälkeiseltä uholta, joka ei pitkälle kanna ja osittain se varmaan juuri sitä onkin, mutta toivoisin, että mukana on myös hitunen totuutta ja aitoa yrittämistä tahtoa tehdä tästä elämästä itsensä näköistä. Parempaa, terveempää (joka on eri asia kuin -5kg, täysin päihteetön elämä ja pelkkien kasvisten puputtaminen). Terveys on pitkälti mielentila.


Vuodenvaihteessa en erityisemmin ehtinyt summailemaan yhteen kuluneen vuoden juttuja tai miettimään mitään lupauksia. Olisin varmaan kirjoitellut samoista asioista, joita muutenkin tänne blogiin kirjoittelen.

terveys/hyvinvointi
jaksaminen/innostuminen
yksinkertaisuus/selkeys
armollisuus/lempeys

Siinä olkoot jotain avainsanoja, jotka toivottavasti sisältyvät tulevaan vuoteeni. Viime vuoden aikana ehdin mm. asua kolmessa eri kaupungissa, muutin uuden ihmisen kanssa yhteen ja aloitin opiskelut yliopistossa. Mennyt vuosi on ollut siis melkoista haipakkaa. Mutta nyt, nyt olisi tarkotus luoda sitä omaa elämää just nyt, just täällä. Minulla on paljon unelmia ja toiveita, mutta ei mitään hulluja tavoitteita, joiden eteen alkaisin nyt silmät kiiluen tekemään töitä sellaisella draivilla, että väsyisin ensimetreillä. Tahdon antaa asioiden menevän enemmän omalla painollaan, itseäni kuunnellen, jaksaa paremmin ja tarjota itselleni vain parhainta mahdollista. Eiköhän siinä ole aineksia huippuvuoteen.

Parempi olla itselleen armollinen, kuin kirjoittaa ylös sotasuunnitelmaa viiden kilon karistamiseen ja juosta lenkkipolulla veri suussa. Sehän nyt on jo sitäpaitsi ihan out.




Taidan sittenkin tehdä lupauksen, tai no muistutuksen, itselleni (vaikka tämänkin olen noin miljoona kertaa sanonut, mutta tärkeintä on muistaa, että); elämästä tulee nauttia. Tähän ikään mennessä olen esim. oppinut, että ensimmäinen viinilasillinen tai siideri maistuu parhaimmalle ja kaksi suklaakonvehtia on parempi kuin kaksikymmentä.. tai herranjestas, parempi kuin nolla konvehtia koko vuonna naama irvessä!

2 kommenttia:

  1. Greippi on ihanaa, varsinkin verigreippi. Näyttää herkulta tuo annoksesi ja kiitos myös että vinkkasit tuon My new rootsin, sillä inspiroivia ruokia myös siellä! Ihanaa uutta vuotta ja kyllä, nautitaan! :)

    VastaaPoista
  2. Itseasiassa bongasin My new rootsin ihanalta Lauralta http://projectlaura.wordpress.com/ :)

    VastaaPoista